Blog

Blog

CAREOLL platforma sertifikovana za IZIS

by | 27.07.2022. | Vijesti

U proteklom periodu radili smo na integraciji CAREOLL platforme sa IZIS-om (Integrisanim Zdravstvenim Informacionim Sistemom na nivou Republike Srpske). Sredinom jula 2022. godine zvanično smo prošli proces sertifikacije. Na ovaj način omogućena je razmjena podataka i medicinske dokumentacije elektronskim putem između različitih zdravstvenih ustanova.

Procesi koji su implementirani na CAREOLL platformi pokrivaju sve poslovne i organizacione zahtjeve zdravstvenih ustanova. Od ulaska pacijenta u zdravstvenu ustanovu, pa do napuštanja zdravstvene ustanove organizacioni procesi se odvijaju u jednom softveru.

Neki od benefita koje donosi ova integracija

  • Po dolasku pacijenta u zdravstvenu ustanovu, ako pacijent dolazi prvi put, putem zdravstvene kartice preuzimaju se osnovni podaci o pacijentu i vrši se provjera prava na osiguranje.
  • Naredni dolasci su maksimalno automatizovani. Ubacivanjem kartce pronalazi se postojeći pacijent, provjerava osiguranje i ostavlja se mogućnost da se pišu samo specifični detalji posjete.
  • Ako je pacijent upućen od strane druge zdravstvene ustanove, omogućava se preuzimanje specijalističkih uputnica i označavanje iste da je preuzeta.
  • U okviru ordinacije, po kreiranju nalaza, opciono recepata, te specijalističkih i bolničkih uputnica, omogućeno je slanje istih na IZIS.
  • Po dolasku pacijenta na kontrolu, omogućen je prikaz informacija o podizanju lijeka u apoteci, te prikaz odgovora na propisanu uputnicu (nalaz ili otpusno pismo).

Kako bi razmjena medicinske dokumentacije bila moguća, omogućeno je preuzimanje različitih šifarnika (lijekova, medicinskih pomagala, zdravstvenih ustanova, podataka o osiguranju, i sl).

S obzirom da je u pitanju platforma, implementirano rješenje nudi lako proširenje na druge “IZIS-e” (implementacije EHR-a, elektronskog zdravstvenog kartona u drugim državama).

Implementacija platforme CAREOLL u vašoj zdravstvenoj ustanovi

Korišćenje platforme CAREOLL dovodi do poboljšanja performansi zdravstvenih ustanova u svakodnevnom radu, kako u specifičnim postupcima vezanim za specijalističke ordinacije, tako i za opšte poslove koji se vezuju za sve zdravstvene ustanove.

Ukoliko imate dodatnih pitanja u vezi funkcionalnosti platforme CAREOLL obratite nam se putem kontakt forme. Naši konsultanti će vam predložiti najbolje rješenje koje će vam olakšati svakodnevno poslovanje.