Blog

Blog

Careoll- savremeno softversko rješenje za zdravstvene ustanove u doba digitalne transformacije u medicini

by | 16.10.2018. | Vijesti

U okviru drugog dana najveće multivendorske konferencije u Bosni i Hercegovini Tech Hosted by LANACO koja se održava u periodu od pet dana u LANACO Tehnološkom centru u Banjoj Luci, posjetioci su imali priliku da slušaju zanimljivu Panel diskusiju na temu: Digitalna transformacija u medicini 2.0.

Na ovoj Panel diskusiji, uz prisustvo dr. Almira Badnjevića, dr Stojislava Konjevića i IT stručnjaka Igora Bojanića, govorilo se o načinima i značaju IT-a pri efikasnijem liječenju pacijenata, prevenciji pojedinih bolesti ali daljem razvoju u medicini.

Uvažavajući visok stepen primjene IT-a u medicini i LANACO-vo decenijsko iskustvo u proizvodnji softverskih rješenja namijenjenih zdravstvenim ustanovama, LANACO danas čini najsavremniju tehnologiju široko dostupnom krajnjim korisnicima.

 

Kroz strateški doprinos razvoju IT-a u medicine, LANACO je kreirao Careoll – softversko rješenje namijenjeno radu zdravstvenih ordinacija. Careoll je jednostavna i brza pomoć koja će u potpunosti zamijeniti ručnu evidenciju pacijenata i pregleda, ručno vođenje poslovanja, izradu izvještaja, te je nezaobilaznu pomoć u donošenju poslovnih odluka.

Današnja prezentacija je privukla veliku pažnju medicinskih ustanova, medicinskog osoblja, labaratorija, te brojnih nevladinih organizacija iz oblasti medicine iz zemlje i regiona.