Blog

Blog

CAREOLL Practice u dermatologiji

by | 27.07.2022. | Vijesti

CAREOLL je multifunkcionalna platforma za digitalno vođenje medicinske dokumentacije u zdravstvenim ustanovama. Korištenje medicinskog softvera značajno ubrzava radne procese. Proizvod CAREOLL Practice prilagođava se svim specifičnostima rada u specijalističkim ordinacijama dermatologije. Vođenje evidencije o opštim podacima svake od zdravstvenih ustanova, početni je korak i osnov za rad. Pružena je mogućnost unosa podataka o lokacijama, timovima, uređajima i procedurama koje se obavljaju u ustanovi. Softver sadrži podatke o zaposlenim radnicima zdravstvene ustanove i svi imaju svoj korisnički nalog na platformi.

Tablet aplikacija medicinskog softvera CAREOLL sa prikazom zdravstvenog kartona i šablona za dermatološki pregled. Prvi pregled mladeža sa anamnezom i kliničkim nalazom. Prikazana su istaknuta stanja, alergije i riziko faktor. Specifičnosti rada CAREOLL sotfvera u dermatologiji.

Prikaz zdravstvenog kartona i šablona za prvi pregled mladeža

Funkcionalnosti CAREOLL-a prilagođene dermatologiji

Omogućena je izrada fleksibilnih rasporeda rada koji služe za zakazivanje dermatoloških pregleda i terapijskih procedura. Samo neke do njih su:

  • krioterapija,
  • elektrokauterizacija,
  • hemijska ablacija,
  • eskohleacija,
  • elektrohirurgiija,
  • aplikacija hidrokoloidnog flastera i slično.

 

Prilikom kreiranja nalaza, unos podataka odvija se po segmentima (anamneza, klinički nalaz, unos terapije i procedura, kontrola) koje obuhvata dermatološki pregled.

U okviru anamneze podatke o prethodnim i sadašnjim kožnim i drugim bolestima od značaja, alergijama i bolestima kod krvnih srodnika moguće je na jednostavan način označiti i izdvojiti tako da budu vidljivi i istaknuti kada pristupite zdravstvenom kartonu pacijenta.

Kreiranje šablona

Jednostavan i brz unos podataka omogućen je upotrebom šablona koje samostalno kreirate. Moguće je kreirati posebne šablone, npr. za “Dermoskopiju”.U okviru šablona možete dodati parametre kao što su asimetrija, oblik, promjene boje i izgled površine mladeža, oblik i raspored krvnih sudova, obrazac i raspored pigmenta itd. U toku pregleda popunjavate samo potrebna polja. Pored opisnog dijela za svaki od ovih parametara možete dodati sliku mladeža putem CAREOLL mobilne aplikacije. Putem mobilnog uređaja omogućeno je slikanje vidljivih promjena na koži, slikanje medicinske dokumentacije koju pacijent donese (značajni dijagnostički nalazi,  rezultati određenih analiza ili testova, nalaze koje je napisao neki drugi ljekar u drugoj ustanovi) i dodavanje uz nalaz.

Šablona za razlog posjete za dermatološku specijalističku ordinaciju u medicinskom softveru CAREOLL. Specifičnosti rada CAREOLL sotfvera u dermatologiji.

Prikaz šablona za razlog posjete u medicinskom softveru CAREOLL

Prednosi softvera CAREOLL u specijalističkoj ordinaciji dermatologije

Velika prednost je i mogućnost hronološkog praćenja šifriranih parametara pregleda (oblika i veličine mladeža, promjena na koži, rezultata laboratorijskih analiza, testova) kroz vođenje kontrolnih pregleda. Zahvaljujući hronološkom praćenju, u svakom trenutku moguće je dobiti tabelarni prikaz svih parametara (npr. promjene boje ili veličine mladeža od prvog do zadnjeg kontrolnog pregleda) i odštampati pacijentu kretanje parametara kroz određeni period.

Za unos dijagnoze predviđeno je da se koristi MKB10 šifarnik. Pregledi u dermotologiji često zahtjevaju detaljniji opis dijagnoza, tako da pored izbora iz šifarnika imate mogućnost unosa dodatnog opisa i definisanja dijagnoze.

U okviru nalaza moguće je i evidentiranje terapijskih procedura (krioterapija, elektrokauterizacija, hemijska ablacija, eskohleacija, elektrohirurgiija, aplikacija hidrokoloidnog flastera).

Sistem kreira zahtjev za proceduru koji sadrži podatke o vrsti procedure, broju tretmana, dijagnozi i medicinske informacije o pacijentu.

S obzirom da određivanje terapije u dermatologiji zahtjeva i detaljan opis upotrebe određenih preparata, pripravaka, krema i slično, za svaki propisani medikament predviđeno je polje za unos doze i načina primjene. U slučaju da terapija podrazumijeva veći broj medikamenata koji imaju određeni raspored primjene (kao npr. kod određenih promjena na koži koriste se različite vrste krema koje na kožu moraju da se nanose u određeno vrijeme i određenim redoslijedom) postoji mogućnost unosa opisne terapije u okviru koje možete do detalja opisati način realizacije propisane terapije.

 

Implementacija platforme CAREOLL u specijalističkoj dermatološkoj ordinaciji

Korišćenje platforme CAREOLL dovodi do poboljšanja performansi zdravstvenih ustanova u svakodnevnom radu. Implementacija platfore CAREOLL u svakodnevno poslovanje dermatoške ustanove je inovativan poduhvat koji uz pravilno planiranje i primjenu može donijeti mnogo prednosti uključujući veću produktivnost, bolju organizaciju i konkuretnost na tržištu. Najveća prednost jeste što će zdravstvena ustanova značajno pojednostaviti svoje poslovanje, jer se podaci ne unose u više različitih programa, već samo u jedan, koji je usklađen i integrisan sa IZIS-om (Integrisani zdravstveni informacioni sistem).

Ukoliko imate dodatnih pitanja u vezi funkcionalnosti platforme CAREOLL ili smatrate da vam možemo pomoći u poboljšanju poslovnih perfomansi, obratite nam se putem kontakt forme. Naši konsultanti će vam pomoći da pronađete najbolje rješenje prema vašim potrebama i predložiti rješenje koje će vam olakšati svakodnevno poslovanje.